به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، سفر رئيس جمهوري دكتر حسن روحاني به نيويورك براي حضور و سخنراني در مجمع عمومي سازمان ملل با نگاه هاي متفاوتي از طرف رسانه ها و تحليلگران به سخنان و حاشيه اين سفر روبرو شده است.
سايت خبري بلومبرگ در مورد اين سفر مي نويسد: دكترحسن روحاني ۶۴ ساله كه با وعده تعامل با دنيا بيش از ۱۸ ميليون راي در انتخابات رياست جمهوري ايران به دست آورد، كمتر از ۲ ماه پس از تصدي اين پست، بايد گام هاي عملي خود را در اين رابطه، در سخنراني خود در مجمع عمومي را اثبات كند.
اين مقاله به لحن ملايم تر و ژست ديپلماتيك وي اشاره مي كند و اعتقاد دارد كه سخنراني رييس جمهور كشورمان در مجمع عمومي به احتمال زياد در مورد لغو تحريم ها عليه ايران و بحث تعاملات جهاني و برنامه ي هسته اي ايران خواهد بود.
وبسايت شبكه تلويزيوني ان بي سي نيز در مقاله اي به تحليل سفر روحاني و مصاحبه هاي اخيرش پرداخته است و مي نويسد: سخنان روحاني در رابطه با اينكه ايران به دنبال ساخت بمب اتم نيست و اين كشور به سمت تعامل با جهان حركت مي كند نشان از آب كردن يخ روابط ايران و آمريكا دارد.
همچنين اين مقاله رد وبدل شدن نامه بين اوباما و روحاني را به فال نيك گرفته و آن را نشاني از تعامل گفته شده روحاني مي داند.
ان بي سي همچنين نرمش و انعطاف روحاني را منشعب از سخنان رهبر ايران در نرمش قهرمانانه دانسته است.
اكونوميست نيز در مقاله اي مي نويسد تمامي گام ها و حركات روحاني در اين چندوقت نشان از آمادگي او براي تعامل با غرب دارد. روحاني بعد از ۸ سال مقاومت دولت احمدي نژاد، از سر تعامل با دنيا وارد شد تا با ارتباط مستقيم با آمريكا مسئله ي هسته اي ايران را حل و فصل كند.
بن رودس مشاور معاون امنيت ملي آمريكا نيز مدعي شد كه حتي دست دادن روحاني و اوباما در حاشيه نشست مي تواند كليد حل در آهني خصومت و بي اعتمادي بين ۲ كشور باشد.
در عين حال مارتين نسيركي سخنگوي سازمان ملل نيز از ديدار احتمالي اوباما و روحاني در حاشيه و راهرو سازمان ملل خبر داد. وي همچنين احتمال ديدار اين دو تن را در ضيافت شام بان كي مون دبير كل سازمان ملل در روز ۳ شنبه دور از ذهن ندانست.
جي كارني سخنگوي كاخ سفيد نيز پيشتر مدعي شده بود كه برنامه اي براي ملاقات روحاني و اوباما وجود ندارد اما احتمال ديدار آن ها در راهروي سازمان ملل دور از انتظار نيست.
رسانه هاي فرانسه زبان نيز در مورد سفر رئيس جمهور به نيويورك ضمن تمركز بر ديدار فرانسوا اولاند رئيس جمهور فرانسه با دكتر حسن روحاني، از سفر ايشان به نيويورك تحليل هاي متفاوتي را ارائه دادند:
روزنامه اكسپرس چاپ فرانسه از گيرايي و جذابيت روحاني در سازمان نوشت و اينكه اقامت روحاني در نيويورك فرصتي براي اصلاح چهره ايران است..
روزنامه لوپاريزين و هفته نامه Courrier international نيز اوباما و روحاني را مهمترين چهره هاي در معرض توجه در مراسم افتتاحيه مجمع عمومي سازمان ملل دانستند و نوشتند باراك اوباما و حسن روحاني در مراسم افتتاحيه مجمع عمومي سازمان ملل در كانون توجهات قرار خواهند گرفت. جائي كه موفقيت در پرونده هسته اي ايران اميد مي رود. سوريه و ايران در دستور كار روز سه شنبه نشست سازمان ملل در نيويورك قرار دارند، در حاليكه همه منتظر ديدار تاريخي رؤساي جمهور ايران و آمريكا هستند.
روزنامه ليبراسيون هم اعتقاد دارد ديدار روز سه شنبه اولاند و روحاني در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل، نخستين ديدار رؤساي جمهور دو كشور پس از سال ۲۰۰۵ است. بحران سوريه و پرونده اتمي ايران از جمله موارد مورد بحث در اين ديدار خواهد بود.
ويژه نامه اقتصادي challenges فرانسه نيز نوشت: روحاني از نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل براي نشان دادن چهره واقعي ايران و حل مسئله هسته اي استفاده خواهد كرد. وي ضمن محكوم كردن تحريم هاي غيرقانوني و غير قابل قبول عليه كشورش، اعلام كرد كه در طول اين سفر سعي خواهد كرد صداي مردم ايران را به گوش جهانيان برساند. وزير امور خارجه ايران نيز با نمايندگان گروه ۵+۱ درباره پرونده هسته اي ايران ديدار خواهد كرد.
نوول ابسرواتور نيز از تمايل ايران براي مذاكره پيرامون مسئله هسته اي با قدرت هاي بزرگ مي گويد.
روزنامه لوموند نيز در مطلبي با عنوان آمريكا و وسوسه ايران اين پرسش را مطرح كرده است كه آيا دست دادن فرضي اوباما و روحاني رخ خواهد داد، نوشت: حتي انگليس هم كه سفارتش در سال ۲۰۱۱ در تهران بسته شد نيز رويكرد سازنده اي را در قبال ايران انتخاب كرده است به طوري كه ويليام هيگ وزير امور خارجه انگليس با ظريف وزير خارجه ايران ديدار كرد.
کد خبر 251332
تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۸
- ۰ نظر
- چاپ
حضور دكتر روحاني در نيويورك و حاشيه هاي اين سفر، گمانه زني هاي بسياري را به همراه داشته و به موضوع داغ تحليل گران و رسانه ها تبديل شده است.